Hunter Kris

Caini de vanatoare

* Brac German cu par scurt/sarmos
* Jagd Terrier
* Pointer Englez
* Epagneul Breton
* Copoi Ardelenesc

Caini de vanatoare »

Sezonul de vânătoare

Rata- 1sep-28feb
Gasca- 1sep-28feb
Fazan- 15oct/1noi-28feb
Sitar- 1sep-31ian
Ciocarlia- 15aug-31oct
Prepelita- 15aug-31ian
Cesena- 1sep-31ian
Potarniche- 15oct-31dec
Iepure- 1noi-31ian
Porc- 1aug-15feb
Carpatin- 15sep-31dec
Caprior- 15mai-15oct
Cerb lopatar- 1sep-31oct
Lup- 1noi-15mai
Urs-15mar-15mai,1oct-15dec

Citeste mai mult »

Bancul zilei

Un vanator este intrebat; Ce calitati ii trebuie unuia care vaneaza animale salbatice?
-Trei lucruri; ochi buni, mana sigura si voce tare.
-Dar vocea tare pentru ce?
-Sa fie auzit daca sta in varful copacului si cere ajutor.


Pentru pescari

Pescuit
Magazin pescuit
Noduri pescaresti
Cotele Apelor Dunarii
Vremea

Jagd Terrier

 

CANISA PROPRIE - 0744.348.950

 

TARA DE ORIGINE
Germania

ORIGINE
La sfârşitul Primului Război Mondial, câţiva crescători germani, pasionaţi de vânătoare, au achiziţionat nişte pui de Fox Terrier cu păr sârmos. Pe aceste prime exemplare se bazează munca de selecţie ce a condus la apariţia Jagdterrierului. Se crede că rasa ar fi rezultatul împerecherilor dintre Fox Terrier, Welsh Terrier şi Old English Terrier, dar este posibil ca la încrucişări să fi participat atât Teckelul cât şi Pinscherul. Hărţuitor universal, putând fi cu uşurinţă dresat pentru scotocirea şi aportarea vânatului mic, Jagdterrierul este considerat unul dintre cei mai buni terrieri la vânătoarea de vulpi, bursuci, urşi, iepuri şi chiar mistreţi. El aportează, la fel de bine, vânatul mic din apă sau de pe sol, iar la hărţuirea vânatului mare lucrează în echipă - minimum 3-4 exemplare.

CARACTERISTICI
Acest câine de talie mică, negru cenuşiu sau brun întunecat, cu pete brun-roşcate în jurul ochilor, botului, pe piept şi pe labe, este compact şi bine proporţionat. Craniul, plat şi lat între urechi, se îngustează în dreptul ochilor şi este descendent, fără stop pronunţat, spre bot. Maxilarul este puternic, cu buze bine strânse, obrajii pronunţaţi, iar bărbia conturată, adâncă. Dinţii sunt robuşti, dispuşi regulat, cu muşcătură în foarfece. Ochii, mici, ovali, cu pleoape bine strânse, întunecaţi la culoare, au o expresie hotărâtă. Gâtul este puternic, nu prea lung, uşor arcuit. Este de preferat ca pieptul să fie adânc şi îngust, pentru a înlesni accesul în vizuină. Lungimea picioarelor este proporţională cu restul corpului. Coada este dreaptă şi prinsă destul de sus. Dacă este cupată, trebuie să rămână suficient de lungă, astfel încât să poată servi drept "mâner", pentru ca vânătorul să extragă câinele din vizuină.

Inteligent, dârz, dispus întotdeauna să muncească, terrierul german de vânătoare se remarcă printr-o vitalitate extraordinară.
Tenace, credincios, sociabil, alert, activ, atletic, rezistent la îmbolnăviri, iată câteva trăsături care îl reprezintă. De asemenea, Jagdterrierul îmbină temeritatea cu siguranţa, ambele caracteristice majorităţii terrierilor. Agitat din fire, faţă de stăpân şi de membrii familiei acestuia manifestă o tandreţe specială. Cu străinii, în schimb, este suspicios şi extrem de vigilent - demonstrând neaşteptate calităţi de câine de pază - iar cu semenii, agresiv. Deşi poate fi deosebit de afectuos cu proprietarul - care, de altfel, este singura persoană de care ascultă - acest câine se numără printre puţinii terrieri cărora nu prea li se potriveşte rolul de câine de companie, căci este recunoscut pentru caracterul său dificil. Prin urmare, are nevoie de o educaţie foarte fermă. Dresajul trebuie început la 3-4 luni, vârstă la care se face şi socializarea, care continuă până la 1an şi 5 luni - 2 ani, în funcţie de individ. De, obicei masculii sunt mai independenţi şi au un caracter mai puternic. În nici un caz nu se recomandă creşterea sa în apartament, spaţiile închise provocându-i nervozitate. Trebuie să-i dedicaţi neapărat suficient timp pentru mişcare şi să-l periaţi o dată pe săptămână.

Domeniul acestui terrier este, fără îndoială, vânătoarea, mai ales sub pământ, la vizuină, el fiind, însă, selecţionat şi pentru atacul animalelor sălbatice cu dimensiuni care le depăşesc pe ale sale. De altfel, beneficiază de un temperament ieşit din comun. Este născut pentru vânătoare, dar nu ca auxiliar, ci ca protagonist.

Înălţimea
Între 33 şi 40 de cm

Greutatea
Între 7 şi 10 kg.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

www.vanatoare-vanator.ro  0744.348.950  vanatorulkris@yahoo.com  © copyright Vanatorul Kris TRX Director Web