Hunter Kris

Caini de vanatoare

* Brac German cu par scurt/sarmos
* Jagd Terrier
* Pointer Englez
* Epagneul Breton
* Copoi Ardelenesc

Caini de vanatoare »

caini de vanatoare

Pensiune in Delta Dunarii

Sezonul de vânătoare

Rata- 1sep-28feb
Gasca- 1sep-28feb
Fazan- 15oct/1noi-28feb
Sitar- 1sep-31ian
Ciocarlia- 15aug-31oct
Prepelita- 15aug-31ian
Cesena- 1sep-31ian
Potarniche- 15oct-31dec
Iepure- 1noi-31ian
Porc- 1aug-15feb
Carpatin- 15sep-31dec
Caprior- 15mai-15oct
Cerb lopatar- 1sep-31oct
Lup- 1noi-15mai
Urs-15mar-15mai,1oct-15dec

Citeste mai mult »


Bancul zilei

Un vanator intra intr-un magazin de profil.
- Pantaloni de camuflaj aveti?
- Avem, dar nu-i gasim!

Fox Terrier

 

RASA DISPONIBILA NUMAI PE COMANDA - 0744.348.950

 

ŢARA DE ORIGINE
Anglia

ORIGINE
Ca si Fox Terrierul cu par neted, este o veche rasa englezeasca cu acelasi stramos -Griffonul Terrier Agassin. Se presupune ca si-a format parul sirmos in urma incrucisarilor Fox Terrierului cu par neted cu cainele Black and Tan Terrier si cu alti terrieri cu par aspru. Fox Terrierul cu par sirmos era fo1osit, inca din secolul al XIV-lea, la vanatorile de vulpi. Ulterior, s-a dezvoltat si raspandit mai ales in S.U.A. si Franta dar si in alte tari.

Caracter, aptitudini şi dresaj
Prezinta aceleasi caractere morfologice ca si Fox Terrierul cu par neted, deosebindu-se de acesta numai prin natura parului, care este tare si sarmos, foarte aspru; nu e nici moale, nici matasos; este dur si atat de des ca pielea nu este vizibila; uneori parul este buclat sau usor ondulat, insa niciodata incretit. Mustatile si o mica barba de par tepos, ca si calitatea parului, acea "sarma aspra", cat se poate de aspra si de bogata, ce se intretine prin trimaj, proportionalitatea, armonia si frumusetea de constructie, privirea, tinuta urechilor si a cozii, sunt caracteristici ale acestui senior al raselor canine. Miscarea cainelui in actiune tradeaza in mod decisiv constitutia lui: in timpul mersului, picioarele Fox Terrierului trebuie sa se lanseze ferm inainte, membrele anterioare sa se miste in pozitie verticala si paralel cu laturile, intocmai ca un pendul. Forta de propulsie este data, in special, de membrele posterioare: miscarea ideala o au numai aceia care sunt dotati cu pulpe lungi, gambe bine angulate si musculoase, genunchi bine angulati, nedeviati nici spre interior, nici spre exterior.Întreţinere şi comportament
Fox Terrierul are un caracter vesel, jucaus, extrem de vioi, neastamparat, mereu in miscare, gata sa raspunda la cea mai mica provocare; inteligent si vigilent, foarte curajos, tenace, rezistent, stie sa se acomodeze in orice situatie si sa indeplineasca intocmai toate dorintele stapanului, caruia ii este foarte devotat. Iubeste copiii si este usor de dresat.

UTILIZARE
Ca si Fox Terrierul cu par neted, este unul din cei mai buni caini pentru lucru la vizuina. Urmareste cu tenacitate vulpile si bursucii, luptandu-se cu furie si scotandu-i afara din ascunzatoare. Urmareste si distruge orice rozator, ataca mistretii si ursii cu un curaj extraordinar, fiind folosit cu succes la vanatorile de animale mari. Prin vioiciunea si zburdalnicia sa, prin inteligenta, tenacitatea si curajul de care da dovada, este folosit, de asemenea, ca un excelent insotitor sau paznic al locuintei, ca un colaborator activ si devotat omului.

CULOAREA
Culoarea de baza si dominanta este cea alba; alb cu pete negre; alb cu pete negre si maron

INALTIME
Mascul 38 - 40 cm;
Femela 36 - 40 cm

GREUTATE
Mascul 8 - 9 kg;
Femela 7 - 9 kg

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!

www.vanatoare-vanator.ro  +40744348950  vanatorulkris@yahoo.com  © copyright Vanatorul Kris